na vrh

Inovativne rešitve za krožno gospodarstvo

Naša misija in hkrati obljuba našim strankam je, da razvijamo trajnostne rešitve za družbo brez odpadkov. Rešitve, ki materiale razvrščajo znotraj zaprtih zank podaljšujejo življenjsko dobo izdelkov in oblikujejo učinkovite procese, ki varujejo okolje in strankam prinašajo prednosti.

 • Trajnost 2018

  Zagotavljanje ponovne uporabe surovin s ciljem zagotoviti presežno porabo. Kako je to mogoče doseči, vam razkriva Interserohova revija o trajnostnem razvoju.

  Prenesi revijo

Skupaj oblikujemo prihodnost

Usklajenost je tista komponenta, ki predstavlja predpogoj za razvijanje novih rešitev, z namenom ponovne uporabe izdelkov in materialov, ki nadalje omogoča dolgoročno povpraševaje po surovinah. Odločilno vlogo pri tem procesu imajo prav naši poslovni partnerji in širša partnerstva. 

Spodbujanje mreženja: Gospodarstvo za zaščito podnebja

Interseroh aktivno sodeluje v forumu „Gospodarstvo za zaščito podnebja“ , ki ga organizira Ministrstvo za okolje, varstvo narave in nuklearno varnost. Sodelujoča podjetja razvijajo praktine rešitve za zaščito podnebja. Skupaj z ostalimi sodelujoči Interseroh sodeluje v skupini „krožno gospodarstvo“, ki postavlja poslovne modele  krožnega gospodarstva, išče rešitve pri njihovem uresničevanju in možne alternative, da bi povečali uporabo sekundarnih surovin.

Razmišljamo izven okvirjev: lahko dosežemo dve stopinji

Podjetja imajo osrednjo vlogo pri doseganju cilja dveh stopinj. Kakšne ukrepe bi morali sprejeti za zmanjševanje globalnega segrevanja? Strategija, ki jo je sprejela Fundacija 2° v okviru pobude ‘Road to a <2° Economy’, narekuje, da “dosegamo več, če delujemo skupaj in sodelujemo.« Zahvaljujoč svojemu interdisciplinarnemu pristopu združuje široko paleto industrij, strokovnjakov in perspektiv, s ciljem napredka pri doseganju skupnih ciljev, pri čemer ima Interseroh aktivno vlogo. V sodelovanju s približno 40 drugimi podjetji je Interseroh član omenjenega pionirskega projekta, ki so ga skupaj zagnali Fundacija 2° in WWF Nemčija. 

Učenje zna biti zabavno

Eko Paka (poljska beseda za 'eko škatle') je projekt, ki ga izvaja naša podružnica na Poljskem. Knjižnice po vsej državi redno prejemajo nove pakete, s katerimi se lahko otroci skozi igro, prilagojeno njihovi starostni skupini, učijo o varčevanju z naravnimi viri. V letu 2017 se je zaključil skupni projekt s Poljsko (Fundacja Rozwoju Dzieci), ki je združeval informacijske pakete z avtentičnimi primeri. Na Poljskem so še en projekt začeli v vasi Lesznowola, in sicer projekt Green Memo. Fokus projekta je na učenju o naravi in skupaj z njo. V okviru projekta bodo otroci spoznali različna področja narave, med drugim tudi kaj je botanika ali recikliranje materialov, ki jih je mogoče kompostirati.

Zamisli za trajnostno gospodarstvo

Kot strokovnjaki na področju gospodarstva z zaprtim krogom, svoje strokovno znanje prispevamo v dialogu z raziskovalno, s poslovno in splošno javnostjo. Ena izmed takih dejavnosti je center za trajnostno upravljanje družb (ZNU), ki je skupna poslovna in raziskovalna pobuda na področju trajnostnega razvoja s sedežem na Univerzi Witten/Herdecke v Nemčiji. V sklopu pobude podpiramo delovno skupino za recikliranje in (nadaljnji) razvoj standarda ZNU, ki se imenuje Več hrane iz trajnostno usmerjenih podjetij.

"ZNU Skupini Interseroh zagotavlja odlično platformo za izmenjavo z drugimi družbami, ki pogosto zagotavljajo pomembne spodbude. Ena takih je na primer zamisel o imenovanju ambasadorja za trajnostni razvoj in poslovanje pri Skupini Interseroh, ki je nastala na letni konferenci ZNU leta 2015."

Stephanie Thiele vodja trajnostnega razvoja in poslovanja pri Skupini Interseroh

Podporo zagotavljamo tudi spodnjim projektom:

 • KidS (Köln)
 • Mladostniki na delu (Jugend am Werk, Avstrija)
 • Dunajska tabla (Wiener Tafel, Avstrija)
 • »Eco Dragon« na šoli za invalidne otroke v Varšavi (Poljska)
 • Šolski projekt v sodelovanju z našo stranko Dell (Poljska)
 • KidS (Nemčija)
 • Akcija Friedensdorf (Aktion Friedensdorf, e. V., Nemčija)
 • Nadškofovski dom za otroke in mladostnike St. Kilian (Nemčija)
 • Pokroviteljstvo za Geyserhaus (Nemčija)
 • DKMS (Nemčija, celotna država)
 • Rdeči križ Nemčije (krvodajalstvo) (Nemčija, celotna država)