na vrh

Za trajnostno rabo naravnih virov

Naš poslovni model temelji na prepričanju, da moramo ohraniti naravne vire in se izogniti potratni porabi slednjih. Namen poslanstva v povezavi z Zero waste rešitvami je vzpostaviti trajnostno osnovo za zadovoljevanje naraščajočega povpraševanja po virih rastočega svetovnega prebivalstva in zagotovitev ohranjanje dragocenih virov. Prav tako smo dosledni glede usmerjanja lastnih internih procesov v trajnostni razvoj.

  • Trajnost 2018

    Zagotavljanje ponovne uporabe surovin s ciljem zagotoviti presežno porabo. Kako je to mogoče doseči, vam razkriva Interserohova revija o trajnostnem razvoju.

    Prenesi revijo

Inovativne rešitve za krožno gospodarstvo 

Naša misija in hkrati obljuba našim strankam je, da razvijamo trajnostne rešitve za družbo brez odpadkov. Rešitve, ki materiale razvrščajo znotraj zaprtih zank podaljšujejo življenjsko dobo izdelkov in oblikujejo učinkovite procese, ki varujejo okolje in strankam prinašajo prednosti.

Primeri dobre prakse

Enostavno poročanje o količinah embalaže

S spletno trgovino „Lizenzero“ Interseroh podpira predvsem male in spletne trgovce pri poročanju o količinah embalaže na enostaven način in skladno z zakonodajo. Podjetje pick-a-pea ima s tem že prve izkušnje.

Več informacij

Trajnostna optimizacija embalaže

Podjetje Bio-Zentrale Naturprodukte GmbH  pospešeno razvija izboljšave svoje embalaže s ciljem ohraniti vire in omogočiti njeno recikliranje.

Več informacij

Izposoja namesto nakupa otroških oblačil 

‘izposoja namesto nakupa oblačil”: Kilenda je vzpostavila partnerstvo z blagovno znamko Tchibo. Skupaj nudita najem otroških oblačil. 

Več informacij

Encory – trajnostno gospodarjenje z deli vozila z BMW

Sodelovanje pri oblikovanju uspešnega poslovnega modela je vodilo v ustanovitev skupnega podjetj. Poslovanje s partnerjem BMW Group v mednarodni prostor vpeljano septembra 2016.

Več informacij