na vrh

Poročilo „resources SAVED by recycling“ – ekološki učinki recikliranja

Skupina Interseroh si prizadeva zagotoviti recikliranje koristnih surovin in posledično varčevanje z naravnimi viri. Letno poročilo, ki ga inštitut Fraunhofer objavlja v okviru programa UMSICHT, potrjuje pozitivne učinke recikliranja na ekologijo.

Znanstveno dokazana učinkovitost ravnanja z viri

Enkrat letno priznani inštitut Fraunhofer Institute for Environmental, Safety and Energy Technology v okviru programa UMSICHT ocenjuje učinke dejavnosti recikliranja skupine ALBA Group na okolje, s čimer zagotavljamo popolno transparentnost za naše stranke in širšo javnost. Samo v letu 2016 je ponudnik okoljskih storitev v Nemčiji, Avstriji, na Poljskem in v Sloveniji recikliral skoraj 4,3 milijona ton materialov, ki jih je mogoče reciklirati, in tako pomagal prihraniti okoli 36,2 milijona ton primarnih surovin. To so ugotovili strokovnjaki inštituta Fraunhofer v poročilu 'resources SAVED' (PRIVARČEVANI viri), ki je preučevalo recikliranje kovin, odpadne električne in elektronske opreme, papirjev/kartona, stekla, lahke embalaže, plastike in lesa.

"Recikliranje je pomemben gradnik trajnostne družbe: prispeva k varčevanju z viri in zmanjšanju toplogrednih plinov ter zmanjšuje ekonomsko odvisnost od uvoženih surovin. Študija jasno kaže, kako pomembno vlogo v tem procesu igrajo družbe, kot je ALBA Group."

Dr.-Ing. Markus Hiebel direktor oddelka za upravljanje trajnostnega razvoja in virov v programu UMSICHT inštituta Fraunhofer

36156607

Leta 2016 je ALBA Group privarčevala 36,2 milijona ton primarnih surovin tako, da je reciklirala 4,3 tone surovin.

4279516

Reciklažne dejavnosti skupine ALBA Group so lansko leto izpuste toplogrednih plinov zmanjšale na 4,3 milijona ton.

26754830

Z recikliranjem aluminija, bakra, jekla, nerjavnega jekla, svinca, cinka in medenine smo privarčevali 26,8 milijona ton primarnih surovin.

3776533

Skupina je predelala več kot 1,3 milijona ton papirja in kartona ter tako privarčevala 3,7 milijona ton primarnih surovin.

269507

Skupaj smo reciklirali 132.762 milijonov ton odpadnega stekla, s čimer smo porabo primarnih surovin zmanjšali za 269.507 ton.

2761994

Skupina je reciklirala 854.777 ton plastike in tako privarčevala 2,8 milijona ton primarnih surovin.