na vrh

WEBINAR: Vodenje evidence o embalaži

Dogodek je namenjen vsem podjetjem, ki so v letošnjem letu sklenila pogodbo z družbo za ravnanje z embalažo in bodo prvič poročala o količinah embalaže.

WEBINAR: Vodenje evidence o embalaži

Kdaj: 26.8.2021 od 10:00 do 10:30

Kje: prek spletnega orodja Zoom

Uredba o embalaži, ki je bila sprejeta v letošnjem letu, določa tudi spremenjen način poročanja o embalaži za nove zavezance – podjetja, ki imajo manj kot 15 ton embalaže na leto.

Za pravilnost poročanih količin ste odgovorni proizvajalci/pridobitelji/uvozniki embaliranih izdelkov, zato je zelo pomembno, da pravilno vodite evidenco o embalaži dani na trg Republike Slovenije.

V oktobru bo potrebno oddati 1. poročilo za obdobje od 1.7. do 30.9.2021. Vabljeni, da se nam pridružite na kratkem izobraževanju o vodenju evidence embalaže

Konkretno je dogodek namenjen vsem podjetjem, ki:

  • embalirate oziroma pakirate blago pod svojim imenom oziroma znamko ali to za vas počne drugo podjetje;
  • uvažate oziroma pridobivate embalirano blago, ki ga dajete na slovenski trg;
  • uvažate oziroma pridobivate embalažo;
  • proizvajate oziroma pridobivate/uvažate embalažo za namen polnjenja na prodajnem mestu.

Vsebina dogodka

Na webinarju vas bomo seznanili z osnovami vodenja evidence o embalaži, v nadaljnjih terminih pa sledi nadaljevanje teme s praktičnim prikazom aplikacije za poročanje količin Interserohu.

Prijava: Spletni obrazec

Kotizacija: Udeležba na dogodku je za stranke Interseroha brezplačna, ob predhodni prijavi, ki je mogoča do 24. avgusta 2021 prek spletnega obrazca. Kotizacija za druga podjetja znaša 30,00 eur + DDV / osebo. Prijavnica je veljavna po prejemu potrdila o plačilu predračuna.

Z vami bo:

NADJA KOŠMRLJ, Interseroh d. o. o.

O predavatelju: Nadja Košmrlj je okoljska svetovalka v podjetju Interseroh d. o. o. in ima dolgoletne izkušnje na področju ravnanja z odpadki. Strokovno svetuje pri interpretaciji zakonodaje ter pomaga podjetjem pri vpeljavi zakonskih določil in novosti, od osnovnih vzpostavitev evidenc, ravnanja z odpadki, izpolnjevanja obveznosti v tujih državah do naprednih trajnostnih vsebin in tematik, povezanih z reciklabilnostjo embalaže. Aktivna je tudi v mednarodni Interserohovi skupini okoljskih svetovalcev, kjer svoje znanje na področju trajnostnega razvoja nenehno nadgrajuje. Z veseljem vam bo pomagala rešiti vse vaše izzive z embalažnino in prihajajočo uredbo – modro in preudarno.

Nazaj