na vrh
Interseroh Avstrija vstopil v družbo REMEDIA

Interseroh Avstrija vstopil v družbo REMEDIA

Širitev na italijanskem trgu za ravnanje z OEEO in OBA

Družba Interseroh Avstrija je sklenila strateško partnerstvo z uglednim italijanskim konzorcijem REMEDIA, ki zagotavlja ravnanje z odpadno električno in elektronsko opremo (OEEO) ter odpadnimi baterijami in akumulatorji (OBA). S sklenitvijo partnerstva je Interseroh Avstrija pridobil 40-odstotni delež v omenjeni družbi, z možnostjo nadaljnje širitve.

REMEDIA ima status ene največjih shem za ravnanje z OEEO in OBA v Italiji. Na letni ravni ustvari 25 milijonov evrov prometa in ima mrežo 250 logističnih centrov in 30 partnerjev za recikliranje. V letu 2017 je REMEDIA na italijanskem trgu zbrala 100.000 ton OEEO in OBA. Med poslovnimi partnerji konzorcija najdemo 20 od 30 največjih svetovnih proizvajalcev elektronike, med njimi tudi tehnološke velikane, kot so Apple, Samsung, Siemens, Panasonic, Vodafone, Dell, Lenovo in Hitachi.

Interseroh in REMEDIA na italijanskem trgu načrtujeta predstavitev inovativnih Interserohovih storitev na področju recikliranja (ReCycle) in ponovne uporabe (ReUse). Strateško partnerstvo z REMEDIO je najpomembnejša naložba družbe Interseroh Avstrija od njene ustanovitve leta 1997. »Partnerstvo je strateško pomembna poteza, ki nas postavlja v vrh ravnanja z OEEO in OBA v Italiji,« je pojasnil Martin Ulke, generalni direktor v Interseroh Avstrija, ki je skrbel za sklenitev partnerstva.

Franz Sauseng, generalni direktor programa ReCycle pa je dodal: »Prizadevamo si za optimizacijo in razvoj najboljših rešitev za potrebe naših strank, hkrati pa znižujemo cene po vsej EU. V okviru partnerstva z REMEDIO bomo lahko še bolj povečali učinkovitost in dodatno znižali cene naših storitev, kar je »win-win« rešitev za vse vpletene.«

Po zgledu uspešnih širitev v Avstriji in na Poljskem, Interseroh sedaj krepi položaj na obetavnem italijanskem trgu. Poleg zbiranja OEEO in OBA je tržni potencial tudi v zbiranju odpadkov v podružnicah in centralnem skladišču, licenciranju embalaže, trgovanju s sekundarnimi surovinami ter zbiranju in recikliranju Li-ionskih baterij. Partnerstvo pa bo imelo pozitivne učinke tudi za Interserohove poslovne partnerje. Omogočena bo optimizacija stroškov pri ravnanju z OEEO in OBA na stičišču mej med Avstrijo, Italijo in Slovenijo, zaradi katere se pričakuje ugodnejše cene licenčnine za Interserohove zavezance. Interserohovi strateški dobavitelji se bodo povezali z REMEDIO, družbi pa bosta tudi izmenjali najboljše prakse na področju zbiranja in razvrščanja.

Več informacij:

Interseroh d.o.o.,

Tel.:  01 560 91 50

E-pošta: info@interseroh-slovenija

Nazaj