na vrh
Ob dnevu spomina na mrtve pomislimo na okolje

Ob dnevu spomina na mrtve pomislimo na okolje

Interserohove nalepke za sveče

Interserohove nalepke za sveče

Ob dnevu spomina na mrtve pomislimo na okolje

Približuje se 1. november, dan spomina na mrtve in s tem množično obiskovanje grobov ter prižiganje sveč. Vsak Slovenec povprečno letno prižge 8 sveč, kar pomeni 16 milijonov sveč na leto. Nagrobne sveče razsvetljujejo pokopališča in se, ko odslužijo svojemu namenu, kopičijo na naših smetiščih. Vedno več ljudi se odloča za nakup elektronske sveče, ki ima najmanjši vpliv na okolje, čeprav je njena reciklaža zelo zahtevna. Najbolj ekološko je, da prižgemo svečo manj. Če to ni mogoče, je nujno vsaj pravilno odlaganje v za to namenjene zabojnike.

Z odlaganjem sveč v ustrezne zabojnike zagotovimo, da se za sveče zagotovi ustrezna predelava. V te zabojnike se odlagajo samo sveče brez ostalih odpadkov. Prav tako se sveč ne sme mehansko uničevati. Na ta način obiskovalci grobov poskrbimo, da sveče pridejo od zbiralcev do predelovalcev, kjer iz njih pridobimo uporabne sekundarne surovine in omogočimo, da je vpliv na okolje čim manjši.

Da bi dosegli čim večjo ozaveščenost o pomenu ločevanja ter plačevanja okoljske dajatve in licenčnine, smo v družbi Interseroh za naše zavezance pripravili nalepke za sveče, ki uporabnikom povedo, da za izdelavo sveče stoji odgovorno in zaupanja vredno podjetje, ki je poskrbelo za njeno predelavo in reciklažo.

Nalepke lahko naročite na številki 01 56 09 150 oziroma preko elektronske pošte info@interseroh-slovenija.si

Nazaj