na vrh
Dobri dve toni ločeno zbranih odpadkov na DM teku za ženske

© ALBA Group

Dobri dve toni ločeno zbranih odpadkov na DM teku za ženske

Tudi na letošnjem, že 11. dm teku za ženske, je ekipa Interseroha spodbujala obiskovalce prireditve k ločenemu zbiranju odpadkov.

Tudi na letošnjem, že 11. dm teku za ženske, je ekipa Interseroha spodbujala obiskovalce prireditve k ločenemu zbiranju odpadkov. Kar 95 odstotkov vseh odpadkov, ki so nastali na prireditvi, smo oddali v predelavo. Tako je med ostalimi komunalnimi odpadki pristal le minimalen del odpadkov. V predelavo smo oddali 2.312 kg ločeno zbranih odpadkov, in sicer:

  • 1.460 kg odpadne embalaže,
  • 520 kg papirne in kartonske embalaže,
  • 5 kg steklene embalaže,
  • 300 kg bioloških odpadkov in
  • 27 kg plastičnih pokrovčkov, ki smo jih predali v humanitarni namen društvu Vesele nogice.

V ljubljanskem parku Tivoli, kjer se je tudi letos odvijal dm tek za ženske, je Interseroh postavil 20 ekoloških otokov. Na vsakem od 20. lokacij, ki so bile namenjene ločenemu zbiranju odpadkov, so naši predstavniki udeležencem pomagali pri pravilnem ločevanju odpadkov. Poskrbeli pa smo tudi za odpadke, ki so končali izven zabojnikov. Odzivi udeležencev so bili odlični, saj opažamo vedno večje zavedanje in skrb za varovanje okolja. Vedno večji delež odpadkov konča tam, kjer jih lahko ponovno koristno uporabimo – ločeno zbrani v ustreznih zabojnikih, pripravljeni za predelavo.

Organizatorjem prireditev so storitve Interseroha na voljo pod geslom »Vrni embalažo v reciklažo«. Pokličite 030 333 026 in dogovorili se bomo za sodelovanje.

Nazaj