na vrh

O nas – predstavitev Skupine Interseroh

Že od leta 1991 zapiramo kroge, preprečujemo nastajanje odpadnih materialov, ohranjamo naravne vire ter razvijamo prilagojene in integrirane okoljske storitve za poslovne partnerje iz vseh industrijskih sektorjev.

Smo pionirji na področju trajnosti: ko pride do zapiranja kroga izdelka, materialov ali logističnega kroga, je Interseroh eden od vodilnih ponudnikov storitev na trgu. S svojimi poslovnimi partnerji po vsej Evropi sodelujemo pri oblikovanju učinkovitih in celovitih rešitev ter izdelkov, katerih namen je izboljšanje trajnosti podjetja – v korist okolja, gospodarstva in celotne družbe. 

Interseroh na kratko: dejstva in podatki 

Odkar je bilo leta 1991 ustanovljeno prvo podjetje, smo v Skupini Interseroh zagotovili integrirane storitve po meri več kot 20.000 poslovnim partnerjem iz vseh industrijskih sektorjev in ustvarili letni prihodek iz prodaje v višini okoli 723milijonov evrov (2019). Skupina zaposluje 2.000 ljudi na 35lokacijah v 9državah. Interseroh se je leta 2008 pridružil Skupini ALBA, globalnemu strokovnjaku za recikliranje in dobavitelju surovin. Skupaj se osredotočata na znanje in izkušnje s področja recikliranja za skupno vizijo prihodnosti brez odpadkov.

zaposlenih
2000

zaposlenih

milijonov evrov letne prodaje
723

milijonov evrov letne prodaje

let izkušenj
29

let izkušenj

držav
9

držav

lokacij
35

lokacij

zadovoljnih strank
20000

zadovoljnih strank

Poslovni model Skupine Interseroh stoji na štirih stebrih:

ReDuce (Zmanjševanje) – Za preprečevanje nastajanja odpadkov uporabljamo napredne večnamenske sisteme in rešitve za združevanje, ki optimizirajo logistične procese naših strank, obenem pa zmanjšujejo stroške.

ReUse (Ponovna uporaba) – Življenjsko dobo izdelkov podaljšujemo tako, da vzpostavimo učinkovite sisteme za prevzem, razvrščanje in ponovno uporabo reciklabilnih materialov.

ReCycle (Recikliranje) – Ko so možnosti za preprečevanje nastajanja odpadkov in zmanjševanje izčrpane, se osredotočimo na recikliranje. Razvijamo sodobne rešitve za upravljanje zaprtih krogov in proizvajamo visokokakovostne reciklirane materiale.

ReThink (Posvetovanje) – Posvetovanje ustvarja zaupanje. Analiziramo, ocenjujemo in optimiziramo poslovne procese naših strank, pri čemer upoštevamo obnovljivost, ne glede na to ali gre za obseg odpadkov, materialni tok ali logistične in infrastrukturne procese.

Kaj vam ponujamo

 • Okoljske rešitve po meri

 • Inovativni pristopi k recikliranju

 • Nagrajeni sekundarni surovini

 • Celovit portfelj storitev

 • Več kot 29 let izkušenj v industriji

 • Trajnostna strategija po meri

Zgodovina – ključni mejniki

2018: Inštitut Fraunhofer UMSICHT je izvedel že enajsto študijo, ki je pokazala pozitivne učinke upravljanja materialov, ki jih je mogoče reciklirati v zaprti zanki. Od leta 2018 so tudi podjetja optimizirala možnost recikliranja svoje embalaže z uporabo nove znanstveno zasnovane metode Made for Recycling (narejeno za recikliranje). V letu 2018 je bilo ustanovljeno tudi podjetje SIMPLi RETURN, skupno podjetje Skupine Interseroh in Saubermacher AG. Podjetje ponuja prvi vzvodni in reciklirni sistem za litij-ionske baterije.
Interseroh svojo paleto storitve razširja na mednarodni trg in zagotavlja tudi okolijske storitve v Avstriji, Sloveniji, na Poljskem, Hrvaškem in Češkem ter v Italiji.

 • več

  2017: Spletna trgovina brandused.com je dostopna širši javnosti. Zasnovana je kot platforma, kjer lahko končni uporabnik kupi uporabljeno in prenovljeno elektronsko in električno opremo ali nove tehnične izdelke, ki jih prodajajo podjetja, ali so na voljo na razprodajah. Tako opremo vrnemo v drugi življenjski cikel.

  2016: Interseroh je praznoval 25. obletnico uspešnega delovanja. Zahvaljujoč zaupanju svojih domačih in mednarodnih poslovnih partnerjev so do sedaj vrnili več kot 15 milijonov ton rabljene embalaže v krog surovin, s čimer so prihranili dragocene primarne vire. Odprl se je nov center za recikliranje plastike v Mariboru, Slovenija, in ustanovilo podjetje Encory, ki deluje na področju ponovne uporabe in predelave avtomobilskih delov, v katerem imata skupini BMW in ALBA vsaka po 50-odstotni delež.

  2015: Podjetje Interseroh povečuje obveščanje o trajnostnem razvoju in začne izdajati letno revijo na temo trajnosti. Publikacija, ki jo urejajo novinarji, predstavlja primere najboljših praks trajnostnega razvoja znotraj podjetja Interseroh in pri sodelovanju s strankami. 2013: Podjetje Interseroh objavi svoje prvo poročilo o trajnostnem razvoju, ki podrobno in sistematično predstavi, kako v podjetju oblikujejo tako svoje procese kot tudi projekte za stranke, da so hkrati ekološko in družbeno usmerjeni. Poročilo predstavlja ključne spremembe in podatke od leta 2010 do 2012 in je v skladu z mednarodno veljavnimi smernicami pobude za globalno poročanje (GRI).

  2011: Vedro za barvo blagovne znamke Baumarkt je prvi izdelek na trgu, izdelan iz materiala Procyclen, reciklirane plastike, ki ga je razvil Interseroh. Material, uporabljen za vedro, je skoraj 100-odstotno proizveden iz plastičnih odpadkov, zbranih v različnih nemških sistemih za recikliranje.  

  2009:Recikliranje plastike v zaprtem krogu: Interseroh je razvil t.i.Recycled-Resource, večkrat nagrajen proces za recikliranje plastike.

  2008: Interseroh se je pridružil Skupini ALBA, strokovnjaku za recikliranje in dobavitelju surovin, s čimer je svoji ponudbi dodal koncentrirano znanje in izkušnje Skupine.

  2007: Leto združevanja RTE: Interseroh je vzpostavil inovativno rešitev združevanja za tranzitno embalažo.  

  2006: Družba Interseroh je postala prva na trgu, ki je prejela državno licenco za storitve recikliranja po nemškem dualnem sistemu. Ob ustvarjeni konkurenčnosti na trgu, je družbi uspelo bistveno povečati stopnjo recikliranja odpadne embalaže. 

  2005: Podjetje Interseroh začne ponujati storitev sprejema odpadne embalaže za enkratno uporabo za pijače. Danes upravljamo en mobilni center in deset stacionarnih centrov za štetje embalaže.

  2000: Z rešitvijo Repasack je Interseroh ponudil edinstven vseevropski sistem za prevzem in recikliranje papirnatih vrečk. S svojim nagrajenim projektom Eco Dragon, projekt za zbiranje praznih kartuš za tiskalnike v šolah in vrtcih, se je družba vključila v okoljsko izobraževanje.  

  1997: Storitvena dejavnost podjetja Interseroh se začne širiti v druge države z ustanovitvijo avstrijske podružnice in sistemskega upravljavca – podjetja INTERSEROH Austria GmbH. V naslednjih letih pride do nadaljnjih širitev v druge evropske države.

  1991: Začetek Skupine. Prva družba se je na začetku osredotočila na izboljšanje recikliranja odpadne embalaže. Interseroh je nato začel širiti svojo ponudbo kot globalni ponudnik integriranih okoljskih storitev, pri čemer je postavil svetovne standarde za preprečevanje nastajanja odpadkov, visokotehnološko razvrščanje in inovativne rešitve recikliranja.