Skrbimo za varovanje in zaščito podatkov

Osebni podatki

Varovanje in zaščita vaših osebnih podatkov je pomembna prioriteta, ki jo upoštevamo pri vseh poslovnih postopkih. V ta namen izvajamo naše dejavnosti na spletu v skladu z zakoni o varovanju in zaščiti podatkov.
Osebne podatke, kot so ime, naslov, telefonska številka ali e-naslov, pridobivamo, obdelujemo in uporabljamo le, če ste nam jih sami sporočili. To se odvija na primer v okviru anket, naročil, poročil o škodi ali podobnega vnosa kontaktnih podatkov, ki ga sami želite izvesti.

Poleg tega potrebujemo vaše osebne podatke, če želite uporabiti določene spletno specifične storitve na naših spletnih straneh, v kolikor so te ponujene. Tovrstne storitve so na primer novice ali forumi. V tovrstnih primerih podamo pred uporabo vsakokratne ponudbe napotkov in informacij o načinu in obsegu uporabe podatkov, ki so potrebni za zadevno storitev.

Osebne podatke, ki ste nam jih sami sporočili, pridobimo, obdelujemo in uporabljamo izključno skupaj s postopkom, v namen katerega ste nam podatke podali ali za varovanje upravičenega poslovnega interesa naše družbe. Nepotrebne podatke nemudoma zbrišemo.

Podatke, ki smo jih dobili na razpolago, ne bomo prodali tretjim ali tržili brez izrecnega dovoljenja.

Tehnični podatki

V primeru dostopa na našo spletno stran bodo tehnični vstopni podatki samodejno prikazani in ocenjeni na našem spletnem strežniku (npr. uporabljeni spletni brskalnik in operacijski sistem, ime domene predhodno obiskane spletne strani, povprečni čas obiska spletne strani in priklicane strani v naši ponudbi).
Poleg tega vnašamo v določena področja naše spletne ponudbe tudi piškotke. Pri tem gre za majhne podatkovne elemente, ki lahko pošljejo določen spletni strežnik na vaš računalnik za njegovo identifikacijo ob priklicu strani in enostavnejšo uporabo naše spletne strani. Vaš spletni brskalnik lahko tako nastavite, da odklonite sprejem piškotkov.

Pri označevanju in ocenjevanju tehničnih podatkov ostane posamezni uporabnik anonimen. Njihova uporaba se izvede za izboljšanje atraktivnosti in upravljanja naše spletne strani in njenih vsebin kot tudi prepoznavanje težav v naši spletni ponudbi.

Napotki za Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, tj. storitev spletne analize družbe Google Inc. (“Google”). Google Analytics uporablja t. i. “piškotke”, tj. besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo uporabe spletne strani z vaše strani. Informacije o vaši uporabi te strani (vključno z vašim IP naslovom) dobljene preko piškotkov se prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Opozarjamo vas, da je na tej spletni strani Google Analytics podaljšana za kodo “gat._anonymizeIp();” za zagotovitev anonimnega zajema IP naslovov. Zato bo vaš IP naslov Googla znotraj držav članic Evropske unije ali drugih pogodbenih držav sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru predhodno skrajšan. Le izjemoma bo prenesen celoten IP naslov na Googlov strežnik v ZDA in tam skrajšan.

Google bo te informacije uporabil za oceno vaše uporabe te strani, sestavo poročil o dejavnostih na spletni strani za upravljavce spletne strani in zagotovitev nadaljnjih storitev povezanih z uporabo spletne strani in uporabo spleta.

IP naslov, posredovan v okviru Google Analytics vašega brskalnika, ne bo naveden z drugimi Googlovimi podatki. Shranitev piškotka lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše brskalniške programske opreme. Opozarjamo vas, da v tem primeru ne boste mogli v celoti uporabiti posamičnih funkcij te spletne strani. Zato lahko preprečite zajem podatkov, ki jih ustvari piškotek in jih uporablja na vaši spletni strani (vklj. z IP naslovom) na Googlu kot tudi obdelavo podatkov s pomočjo Googla tako, da s sledeče povezave prenesete in namestite razpoložljivo nastavitev brskalnika: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Vir formulacije: www.google.com/analytics/